GYIK

Az egészséges életmód nem drágább. Hiszen megveszel olyan alapanyagokat., amit eddig nem vettél meg, de ezzel párhuzamosan viszont nem veszel meg sok mindent, amit eddig megvásároltál. Az életmódváltás inkább a gondolkodásmód megváltoztatásával jár, mint költségnövekedéssel.

Valóban más szemmel érdemes nézni, hogy mit teszel a kosaradba, de inkább a minőségre érdemes figyelni és abban különbséget tenni. Ha követed a „mindig van egy egyel jobb választás” elvét, akkor meg fogod látni, hogy nem nehéz beszerezni az egészséges alapanyagokat. Egyéb segítség lehet, ha szükséges, az internetes rendelés, ha valami nehezebben elérhető.

Amennyiben eddig inkább házhoz rendelted az ételeidet, akkor valóban többlet idővel számolhatsz, ha egészségesebben szeretnél táplálkozni, hiszen a fókuszt az otthon elkészíthető ételekre érdemes helyezni. Viszont egy kis odafigyeléssel ebben az esetben is tudsz előre dolgozni néhány napra.

Minden változás okozhat nehézséget, hiszen a berögződött szokások húzhatnak vissza a jól ismert tevékenységek, életmód felé. De, ha motivált vagy és elkezded megtapasztalni a változások hatásait, akkor egyre könnyebben tudsz új szokásokat beilleszteni a hétköznapokba, amíg azok lesznek az új szokásaid.

Ez attól függ, mik a kedvenc ételeid😊. Lesznek olyan ételek, alapanyagok, amiket valóban nem célszerű fogyasztani, használni. Viszont lehet, hogy könnyedén találsz egy egészségesebb alternatívát, vagy, ha elhagyod ezeket, az ennek következményeképpen megjelenő jótékony hatások miatt már nem fogod kívánni őket.

Alapvetően azért részesítjük előnyben az otthoni főzést, mert akkor bizonyosan tudjuk, hogy mit tartalmaz az ételünk, ami az éttermekben nehezebben követhető. Nagyon sok olyan étterem van, ahol kifejezetten figyelnek az alapanyagok minőségére, keress ilyeneket a környezetedben. Egy jó baráti, vagy családi körben eltöltött idő egy étteremben pozitív hatását tekintve fontosabb lehet, mint a tökéletes alapanyagokból elkészített étel 😊